Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Fakültemize adımınızı attığınız ilk günden itibaren köklü bir geçmişe ve güçlü bir geleceğe sahip olan Marmara Üniversitesi’nin güzide fakültelerinden biri olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin mensubu olmuş bulunmaktasınız. Fakültemiz güçlü bir gelenek üzerine kurulmuştur.

20 Temmuz 1982 tarih ve 17768 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 14. Maddesinin (a) fıkrası uyarınca kurulmasına karar verilen Fen-Edebiyat Fakültemiz, idealist bir dekan öncülüğünde 1982-1983 eğitim-öğretim yılında üç bölümle (Matematik, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı) öğretime başlamış ve ilerleyen süreçte büyüyerek 16 bölümle 25 Temmuz 2022 tarihine kadar eğitim-öğretim faaliyetini yürütmüştür.

25 Temmuz 2022 tarih ve 5868 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak, Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verilmiştir.

Fakültemizde bugün Alman Dili ve Edebiyatı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Coğrafya, Felsefe, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri bulunmaktadır. Fakültemizin bölümlerinin akredite olabilmeleri için gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. 

Her biri alanlarında yetkin güçlü akademik kadromuz öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeydeki akademik çalışmalarını da titizlikle sürdürerek ülkemizin sosyal bilimler alanındaki faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin her türlü sorunu ile yakından ilgilenmekte ve bu kapsamda gerekli desteği sağlamaktadır.

Fakültemizde, eğitim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulabilecek teknolojik araç ve donanıma sahip 24 derslik ve internet bağlantısı mevcut 2 okuma salonu, güçlü bilgi işlem altyapısına sahip 2 ayrı bilgisayar laboratuvarının yanı sıra andaş (simültane) çeviri eğitimi için kullanılan bir multimedya laboratuvarı da bulunmaktadır. Binamız fiziksel engelli öğrenciler için tasarlanmış asansör ve tuvaletlere ve engelsiz dolaşım imkânı sağlayan geniş koridorlara sahiptir.

Ders içerikleri ağırlıklı olarak öğrencilerin mesleki gelişim ve kariyer planlamasına yönelik olup Erasmus, Mevlâna ve Farabi gibi öğrenci değişim programları ve çeşitli yurt içi ve yurt dışı yatay geçiş veya ikili anlaşmalar doğrultusunda sağlanan eğitim imkânları mevcuttur. Fakültemiz bölümlerinin çift anadal ve yandal programları ile derslerinde başarılı öğrencilerimize ikinci bir diploma veya sertifika alma fırsatı sunulmaktadır.

Fakültemiz, vizyon ve misyon olarak küresel düzeyde yetkinlik sahibi, donanımlı, iş dünyasında öncelikle tercih edilen, çözüm odaklı, toplumsal dönüşüme katkı sağlayacak, evrensel nitelikte bilgi üretebilen, araştırmacı ve katılımcı niteliğe sahip, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kimliğinin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getiren, eleştirel düşünen, kendini ifade edebilen, öz güvene sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür mezunlar yetiştirmeye yönelik yenilikçi eğitim öğretim uygulamalarının öncüsü olmak amacını taşımaktadır. Bu amaçla rekabetçi bir eğitim ortamında programlarımız, ülkemizin güncel sorunları ve ihtiyaçları dikkate alınarak güncellenmektedir.

Fakültemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari kadrodaki çalışanlarımıza, bizi destekleyen kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyor, siz değerli öğrencilerimize fakültemizde güzel arkadaşlıkların ve dostlukların kurulduğu mutlu, sağlıklı ve başarılı bir öğretim hayatı diliyorum.

 

Prof. Dr. Sebahat DENİZ

Dekan


Bu sayfa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından en son 29.01.2024 13:59:12 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM