Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Leipzig Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Erasmus+ Projesi

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Leipzig Üniversitesi Herder Enstitüsü Almanca Yabancı Diller Bölümü öğrencileri 1-7 Ekim 2023 tarihlerinde Erasmus+ Blended Short Mobility Projekt (BMP) kapsamında İstanbul'da bir araya geldiler. Projenin yürütücüsü Dr. Michael Seyfarth ile M.Ü. ve Leipzig Üniversitesi öğrencileri yoğun bir dil ve kültür programı çerçevesinde Almanca ile eğitim yapan farklı kurumlara ziyarette bulundular.

Bu program kapsamında projeye dahil olan toplam 14 Türk ve Alman öğrencinin tanışma etkinliği 1 Ekim'de Kadıköy'de bulunan Gazhane Müzesi'nde düzenlenmiştir. Öğrenciler, 2 Ekim'de Türk-Alman Üniversitesi'ni, 3 Ekim'de Avusturya Lisesi ve Marmara Üniversitesi'ni, 4 Ekim'de Goethe Enstitüsü'nü, 5 Ekim'de Alman Lisesi'ni ve 6 Ekim'de Alman Başkonsolosluğu'nu ziyaret etmişlerdir.

Projenin gerçekleştirilmesiyle yoğun geçen bir haftanın sonunda M.Ü. Alman Dili ve Edebiyatı öğrencileri Leipzig Üniversitesi'nden gelen öğrencilerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma, deneyimlerini paylaşma ve Almanca iletişim becerilerini geliştirebilme imkânı bulmuşlardır. Etkinliğin bir diğer sonucu da öğrencilerin İstanbul'da yer alan Alman dili, kültürü ve Almanca eğitimi ile ilgili olan kurumlar hakkında ayrıntılı bilgi edinmeleri olmuştur.