İyileştiren Kütüphane Projesi Tanıtım Toplantısı Daveti

Rami Kütüphanesi ve Marmara Üniversitesi ortaklığında hazırlanan İyileştiren Kütüphane Projesi: Bibliyoterapi Uygulamaları (İKÜP)’nın  ilk altı aylık çalışmaları tamamlanmıştır.

Toplumdaki bireylerin iyi oluşları ile sağlıklı toplumu, kitap okumaları ile de kültürlü toplumu inşa etmeyi amaçlayan projenin ilk yılında Rami Kütüphanesi’ndeki gelişimsel bibliyoterapi uygulama çalışmalarının rutin bir hizmet olarak sunulmaya başlaması; ikinci yılında bir “Bibliyoterapi Eğitim Merkezi”nin kurulması ve diğer kütüphanelerde görev yapan personele bu konuda eğitim verilmesi; üçüncü yılında ise Rami Kütüphanesinde bir “Bibliyoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kurularak ulusal çapta bir merkez olması planlanmaktadır. Proje tamamlandığında, gelişmiş ülkelerde çeşitli örnekleri bulunan bibliyoterapi merkezlerinin Türkiye versiyonu, içine hem uygulamayı hem eğitimi hem de araştırmayı alan bir örnek olarak Rami Kütüphanesi bünyesinde kurulmuş olacaktır.

Projenin tanıtımı için, kokteyl, basın açıklamaları, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt ile KYGM Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demir’in protokol imza töreni ve Üniversitemiz Müzik bölümünden Doç. Dr. Melih Güzel’in müzik tarihinin çeşitli dönemlerini içeren bir gitar dinletisi ile tamamlanacak olan tanıtım toplantısı düzenlenmiştir.

Proje ortağı olarak üniversitemizi temsil eden Fakültemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nü tebrik ederiz.

14 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.00’te Rami Kütüphanesinde gerçekleştirilecek proje tanıtım toplantısına fakültemizin tüm akademik ve idari personeli davetlidir.

iyilestirenKutuphaneProjesi.jpeg (144 KB)