Uluslararası BAKEA (Batı Kültürleri ve Edebiyatları Araştırmaları) Sempozyumu

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı Dilleri ve Mütercim-Tercümanlık bölümleri Uluslararası BAKEA (Batı Kültürleri ve Edebiyatları Araştırmaları) Sempozyumu düzenledi.

Her iki yılda bir farklı bir tema ile düzenlenen BAKEA sempozyumu 1-3 Kasım 2023 tarihlerinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Batı Dilleri Edebiyatları ve Mütercim-Tercümanlık bölümleri uhdesinde “İnsan” teması ile yurtiçinden ve yurtdışından 200’ün üstünde araştırmacının katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında, Fakülte Dekanı sayın Prof. Dr. Sebahat Deniz ve düzenleme kurulu başkanı İngiliz Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel seçilen temanın son derece anlamlı olduğunu ve günümüzde Filistin’de, Çin’de işlenen insanlık suçları göz önünde bulundurulursa insan ve insanlık kavramlarının uzun yıllar konuşulmaya devam edileceğine işaret ettiler. Kapanış oturumu Türk oyuncu, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent’in de katıldığı bir panel ile sonlandırıldı.